03.03.2019

Travel



Makroworkshop, pár dní poté Minulý víkend jsem konečně mohl uskutečnit svůj první makro workshop, který se nakonec ukázal jako velmi ideální nástroj k předání zkušeností začínajícím fotografům, kteří si měli osvojit základy makrofotografie přímo v terénu.


icon comments 13 iconviews 19396 view article

Queen Elizabeth, africký ráj ledňáčkůQueen Elizabeth, jedno z úžasných míst, které jsem měl možnost navštívit během naši fotografické expedice do Ugandy, Rwandy a Konga. Místo, které musí navštívit určitě každý milovník přírody a zvláště pak fotograf. Rozmanitost parku je mnohdy až neuvěřitelná, a právě proto určitě patří mezi nejnavštěvovanější parky ve východní Africe, i když…


icon comments 7 iconviews 35593 view article

Na skok k Rakouským jezerům Víkendové fotografování začalo poněkud netradičně a skončilo velkým překvapením, ve které jsme ani nedoufali. S kamarádem Jirkou jsem naplánoval na víkend fotografování u rakouského jezera Neusiedler, ale nakonec to dopadlo úplně jinak.


icon comments 436 iconviews 413206 view article

Helgoland, život na útesu O ostrově Helgoland jsem se dozvěděl od svého kamaráda Aleše, který mi o něm vyprávěl na společné cestě v Botswaně. Ostrov není daleko od nás z Čech, je na něj celkem snadná cesta autem, velké množství mořských ptáků, možnost se volně procházet mezi tuleni a z blízka možnost pozorovat život na útesu.


icon comments 20 iconviews 49815 view article

Afrika usíná, Afrika se probouzí Často jsem byl svědkem, tak jako mnozí z Vás, fascinujících světelných úkazů, které vykouzlily atmosféru jako z pohádky. Mnohdy se mi ani nepodařilo vyjádřit slovy, co jsem vlastně viděl a tak jsem se rozhodl to vyjádřit fotografií. Zejména pak Afrika, dává fotografovi neskutečné příležitosti, k labužnickým hrátkám se světlem.


icon comments 21 iconviews 47103 view article

Když hoří Afrika, fotografování pod palbou!Naše první zastávka na velké cestě, která vedla po africkém východě, byla v Ugandském národním parku Murchison falls. Svoji rozlohou se jedná o největší park v Ugandě. Parkem protéká světoznámá řeka Nil, která se vlévá do velkého Albertova jezera a tvoří jakousi živou tepnu parku. Mohutná řeka se u široké soutěsky Murchison Falls George vtěsná do malé, ale dravé řeky, kde padá do hlouby necelých 50metrů, a vytváří velkou dominantu parku, vodopád.


icon comments 4 iconviews 37467 view article

Uganda-Rwanda-KongoNěkdy v průběhu července 2008 jsem dostal, tak jako každý měsíc, do schránky nové vydání časopisu National Geogprahic ČESKO a okamžitě mě zaujala titulní strana v podobě vyobrazení gorily horské. O to méně však už samotný název článku „Kdo je za smrtí horských goril".


icon comments 5 iconviews 37007 view article

Fotoexpedice Ekvádor 2012, pojeď s námi V listopadu se vydám s kamarády do tropické části Ekvádoru, fotografovat kolibříky, tangary a další zástupce ptačí říše. Na poslední chvíli nám vypadl jeden z kamarádů, a proto jsem se rozhodl, veřejně nabídnout možnost cestovat s námi.  


iconviews 3720 view article