26.01.2019

Nature



Makak chocholatý, rošťáci z ostrova Sulawesi Hlavním cílem naší cesty bylo prozkoumat dvě části ostrova Sulawesi, které jsme nestihli navštívit minulý rok při návštěvě Indonésie. Jednalo se o národní park Tangkoko a malou horskou část národní parku Lore Lindu, kam bude směřovat další expedice někdy v budoucnu. Oba národní parky patří k naprostým unikátům, protože zde žijí velmi zajímavá zvířata, převážně endemická. Největším lákadlem bylo fotografování endemických ledňáčků, opic a dalších zajímavých zvířat.


icon comments 2 iconviews 15506 view article

Serengeti, africká divočina plná šelem Národní park Serengeti leží v severní Tanzanii východně od Viktoriina jezera a jedná se o jedno z nejslavnějších a nejrozsáhlejších chráněných území Afriky. V únoru se rodí v jižní části Tanzanie mláďata pakoňů a začíná jejich dlouhá cesta za potravou směrem na sever, magická migrace začíná. V dubnu měla být miliónová stáda ve středu národního parku Serengeti a tam směřovala naše výprava. Společně s miliónovými stády pakoňů a zeber se přesouvají i velké kočky, kterých jsme viděli hodně.


icon comments 2 iconviews 20547 view article

Tygr indický v Českém ráji Nebojte, neumřel jsem, neprodal techniku a neodstěhoval jsem se. Jen poslední 3 měsíce nestíhám zpracovávat fotografie a dokončit několik rozpracovaných článků, pracovní vytížení je přeci jen trochu hektické. Nicméně poslední 3 akce v Českém ráji stály opravdu za to a tak se pokusím nastínit pár postřehů a zpracovat nějaké ty fotografie.


icon comments 2 iconviews 17209 view article

Medvědi a dravci v Českém ráji, slunný víkend Na podzimní, krásně barvené víkendy, jsem se těšil a se mnou velká banda lidí, kteří se rozhodli navštívit náš společný fotografický víkend. V plánu jsme toho měli opravdu hodně a většinu jsme toho stihli. František pro nás vybral neskutečné lokality, které patří mezi nejkrásnější v Čechách.


icon comments 2 iconviews 6823 view article

Pantanal, ptačím rájem za poznáním divoké krásy Pantanal je skutečným rájem a nikdy mě nepřestane udivovat krása sluncem zalitého rána někde u rybníka, nebo u jiné vodní plochy. Chladné ráno, všude je plno rosy a sluneční paprsky se pomalu převalují na jihoamerickou pampou plnou života. Srdce každého milovníka divoké přírody musí zaplesat, pokud se v krásném ranním světle objeví některý z místních obyvatelů divokého a nespoutaného Pantanalu.


icon comments 4 iconviews 8854 view article

Ledňáčci z ostrova Sulawesi, les plný endemitů Jedním z lákadel ostrova Sulawesi jsou bezesporu endemičtí ledňáčci, kteří nežijí nikde jinde na světě a které jsme se rozhodli několik dní fotografovat. Jak moc velké to útrapy nakonec byly, to můžete posoudit z následujících řádků a vězte, snadné to opravdu nebylo. Fotografování ledňáčků bylo náročné, zábavné a nakonec i velmi poučné.


icon comments 6 iconviews 6941 view article

Časopis Příroda Wildlife 9-10/2015 V novém čísle časopisu Příroda Wildlife 9-10/2015 si můžete přečíst moje články z rozkvetlého afrického kráteru Ngorongoro. Na několika stránkách se můžete zahledět do krásně rozkvetlé přírody přímo z kráteru. Je libo nejmenší slon na světě, pak si přečtěte druhý můj článek na téma "Pralesní sloni z Gabonu". Radost udělal i pralesní slon na titulní straně.


iconviews 3660 view article

Vydry na řece Rio Negro v Pantanalu Každý rok si říkám, že snad konečně přijde zázrak, ale k mému stěstí stále nic. Pevně doufám, že letošní rok budu moci věnovat více času vydrám na řece Rio Negro v Pantanalu. Snad jako jediný atraktivní druh z Brazílie mi neustále uniká nějaká zajímavá situace, kde by se daly vydry nějak poutavě zvěčnit. Tolik hodin na řece Rio Negro a pořád mi tenhle hnědý přízrak uniká, tedy až do loňského roku, kdy se přeci jen pár fotografií povedlo.


icon comments 6 iconviews 6429 view article

Ptačí svět na ostrově Borneo a Bali Primárně jsme s Honzou vyrazili na opice, ale pár dní jsme chtěli věnovat fotografování ptáků, kterých je na ostrově poměrně velké množství. Nakonec to tak snadné nebylo, ale přeci jen jsme nějaké ptáky vyfotografovali. Fotografování bylo spíše náhodné, než cílené, protože nám ptačí říše zůstala poněkud skryta.


icon comments 15 iconviews 8227 view article