18.12.2011

e-book Wildlife Photography

Kvalitní literatura, které se věnuje fotografování divokých zvířat, se hledá jen stěží. Minulý týden jsem narazil na poměrně zajímavý článek na serveru www.dpreview.com, kde byla deklarována možnost stažení stáhnout si knihu „Wildlife Photography in East Africa“ Uweho Skrzypczaka.

Foto

Server http://www.serengeti-wildlife.com/ během krátké chvíle skonal, protože nápor návštěvníků zkrátka a dobře nevydržel. Trpělivě jsem čekal další týden a využil možnost si knihu stáhnout přímo z odkazu na Dpreview.com.

Kniha Wildlife Photography in East Africa je zajímavým průvodcem fotografování divokých zvířat v Africe. Uwe se snaží přiblížit co nejširšímu publiku, co taková činnost spojená s fotografováním obnáší. S nadsázkou se dá říci, že jde o praktický návod, jak kvalitně a jednoduše pořídit nádherné snímky v Africe.

V čem vidím největší přínos? Uwe uvolnil publikaci v elektronické podobě a tím si zajistil neuvěřitelné množství čtenářů. Tahat sebou někam do Afriky těžkou a objemnou publikaci je holý nesmysl, ale pokud mám možnost si knihu nahrát do jakéhokoliv mobilního přístroje (iPhone, iPad, notebook,…), velmi rád si v ní budu během dlouhých večerů listovat. Vím, že nic nedokáže nahradit vůni čerstvě otevřené knihy, ale na druhou stranu, žijeme v uspěchané době a věk elektronických medií je právě na vzestupu. Nakonec, k nelibosti mnoha lidí, odsoudí elektronické knihy papírovou klasiku k záhubě. Mně osobně to vůbec nevadí, spíše v tom spatřuji mnoho výhod, jen čas ukáže, jak to vlastně s tištěnou knihou dopadne.

Knihu jsem proletěl jedním dechem a vřele ji doporučuji každému, kdo se zajímá o fotografování divokých zvířat a to nejen v Africe. Nakonec snad jeden zajímavý citát z knihy, který sedí na fotografické řemeslo, jako prdel na hrnec.

„Praying while you are working is OK, but working while you are praying is forbidden“, volně přeloženo „Modlit se zatímco pracujete je ok, ale pracovat zatímco se modlíte je zakázáno“.

Odkaz na stažení knihy: Wildlife Photography

Pár ukázek z knihy ....

Foto Foto Foto Foto

Michal Jirouš | PhotoNature.cz  18.12.2011

Kategorie: Fototechnika | 18.12.2011
Klíčová slova: wildlife  iphone  ipad  dpreview  uwe  e-book  book 
Facebook Twitter Google+ Linkuj Google Digg Delicious




Komentáře k článku

16.01.2017 (14:53)

wildlife mexico zoo, víte lidičky jak kropil Míša wildlife jaguáře v guayaně?? No přeci z kymácejícise lodě v mexické zoo :-D :-D :-D :-D

31.12.2011 (13:34)

ak by bol problem so stiahnutim je to aj tu - "link jsem Matěji smazal, kontaktoval mě autor knihy a nepřeje si další šíření jeho knihy mimo oficiální odkaz!" Michal

30.12.2011 (11:11)

bohuzel ten link byl aktivovan pouze na 24hodin.Dnes jjiz nenimozne si knihu k me litosti urcite i ostatnich stahnout.

25.12.2011 (20:23)

Thomas: Díky za upozornění, opravím to, přeci jen jsem spíše na tu hovorovou angličtinu.

21.12.2011 (14:25)

Ahoj Michale, máš to tam špatně přeloženo ... „Praying while you are working is OK, but working while you are praying is forbidden“ = "Modlit se zatímco pracujete je ok, ale pracovat zatímco se modlíte je zakázáno" ;) nvm přesně z čeho jsi vykoumal to "ale když pracujete, modlení je zakázáno"

19.12.2011 (17:39)

Pochopil jsem spráně že to zpřístupnil pouze na 24? :-( Nebo mají opět problemy se serverem..



Přidat komentář:
Jméno: *
E-mail: 
Text: *
:-) ;-) :-D :-P :nuts: :cool: :blink: :wacko: :-/ :-| :-( :,( :mad:
Napsáno je a zbývá    znaků.
Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři? *